Social Icons

Pages

29 Mart 2013 Cuma

İçli İrmik Tatlısı



İçli İrmik Tatlısı

Malzemeler;
125 gr tereyağı
2 adet yumurta
1/2 su bardağı irmik
1.5 - 2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1/2 su bardağı irmik

İçi için;
Ceviz içi, tarçın

2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 - 3 damla limon suyu


Yapılışı;
Yeni bir blog buldum, gisitasarım.. Tarif onun..

Şeker, su ve limon suyunu kaynadıktan sonra 5 -6 dk. daha kaynatın. Ilımaya bırakın. Orjinal tarife nazaran 2 su bardağı da yeterli oluyor, ben öyle hazırladım. İç malzemesi için de ceviz içiyle tarçını karıştırın.
Oda sıcaklığındaki tereyağı - yumurta, elenmiş toz malzemeler ve irmikle yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden az iri parçalar koparıp içine tarçınlı ceviz içini doldurup poğaça şeklinde yuvarlayarak irmiğe bulayın. Yağlı kağıt serili fırında 180 - 200 derecede pişirin. Ocaktan alır almaz ılık şerbeti üzerine dökün. Üzerini kapatıp şerbetini emmesini sağlayın.

Şerbetli hamurlu tatlılarda ceviz içine tarçını çok yakıştırırım. Denemediyseniz bir kısmını tarçınlı hazırlayıp tatmanızı öneririm. Benim şerbetli tatlılarım ağır değildir. Zaten bizim evde pişen sütlü tatlı dışındaki tatlılar ya çikolatalıdır, ya helvadır. Ben normalde de bir iki dilim baklavanın ardından birkaç bardak su içerim. Bu şekeri adam öldürmeyen türden şerbetli bir tatlı olduğundan, ben bile yedim her gün, her gün..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız